dudettesinpost

Met Dudettes presenteert Rock Op Brink de band die volgens half Annen niet mocht ontbreken. Vonden we zelf ook, natuurlijk. Want na wat voorzichtige aanzetjes op de Brink, bijvoorbeeld op Koninginnedag, mogen onze eigen Cynthia Weiss (gitaar), Ingrid (drums) en Zjoly (zang) het nu voor eigen publiek waarmaken op een echt rockfestival.

Kunnen ze dat? Tuurlijk. Luister maar eens naar die debuutplaat van vorig jaar, Subconscious. Met Make It Loud maakten ze al indruk op de Britse rockband Skunk Anansie, die Dudettes meteen meenam als voorprogramma van hun Nederlandse clubtour. Tweede single How It Feels baande de weg naar nog meer airplay op bijvoorbeeld 3FM, dat de band beloonde met de titel Serious Talent.

Vorig jaar al te zien op het Bevrijdingsfestival in Assen en de Zwarte Cross, onlangs nog een serie optredens tijdens Eurosonic en Cynthia mocht voor een showcase naar Motown-stad Detroit om te laten horen waarom zij de rockchick van Drenthe is. Nog niet overtuigd? Die stem van Zjoly is uniek en geeft de Dudettes-sound een flinke dosis soul mee.

Nice!