Vijf bands knallen in Café de Grutter, Annen 
Rock Op Brink gaat door! Het programma is bijna af. Maar voordat de namen van de zeven bands bekend worden gemaakt moet eerst nog een openingsact worden aangewezen en dat gebeurt zaterdag 14 februari met Rock Op Brink – The Battle in Café De Grutter in Annen. Het publiek bepaalt welke van de vijf bands het spits afbijt op zaterdag 29 augustus.

Vijf bands strijden zaterdag om de eer. Te beginnen met Sheepskin Wolves uit Veendam e.o. Wolven in schaapskleren inderdaad. Lieve jongens, ruige muziek, hoorden ze tijdens de finale van de Kunstbende in de Melkweg. Sheepskin Wolves staat stevig met één been in de rocktraditie van de jaren zestig en zeventig, maar Huub (zang, gitaar), Thomas (gitaar), Daan (bas) en Levi (drums, zang) grijpen ook graag terug op de dynamische sound van Nirvana en andere grungebands.

Timbertoe heeft roots in Annen, speelt dus deels voor eigen publiek en gooit wat meer funk door de rock. Too funky to be metal, too hard to be funky zeggen Gerard Hoogeveen (gitaar, zang), Folkert de Jong (bas) en Kor Span (drums) er zelf over.

Vault Pack komt uit Groningen en herbergt de winnaar van de Groninger Persprijs van 2013. Igor Wijnker kan dus niet alleen een knap stukje schrijven, maar ook rocken. Vault Pack is een gitaarband die muziek maakt die niet binnen één genre past. Gloedvolle popliedjes worden doodleuk afgewisseld met beukende rocksongs. Als er één constante is dan is het de meerstemmige zang van de twee frontmannen en songschrijvers Ronald Nieuwenhuis en die Wijnker. Dit jaar gaan ze trouwens de studio in om een EP te maken. Of een album, als het lekker gaat.

Winnetou is de cultband in het gezelschap. Hun Doe Eem Dom He uit begin jaren negentig is misschien wel de meest gezochte demo van Noord-Nederland. Blikvanger is Olaf Vos uit Zuidlaren. We kennen Olaf van zijn taalkwis op RTV Noord, maar recentelijk ook van zijn noveltyhit Aaierbaal, een bewerking van Pitbull’s Fireball, waarin Vos die roemruchte snack uit Noord-Nederland bewierookt. In Winnetou doet Vos iets heel anders: punkrock! Samen met gitarist HK Blaettler en drummer Benjamin Niemeijer vormt Vos nu de jongste reïncarnatie van Winnetou.

Het slotakkoord is zaterdag voor The Gunshow uit Groningen. Denk aan rock in de sfeer van AC/DC, Guns ‘n’Roses en Airbourne. Vier man sterk geven ze een moderne invulling aan de term ‘balls to the wall’. Liefhebbers weten genoeg.

De vijf bands spelen elk drie nummers of maximaal een kwartier. Aan het eind van de avond bepaalt het publiek welke band de openingsact wordt van Rock Op Brink 2015.

Rock Op Brink – The Battle wordt gehouden op zaterdag 14 februari in Café De Grutter in Annen. Publiek is welkom vanaf 20.00 uur, de eerste band begint om 20.30 uur.