Website: http://www.afterpartees.com/
Speelt van: n.n.b.

Misschien wel de leukste gitaarband van Nederland: Afterpartees. Niet van het podium af te timmeren, deze boys uit Horst die we vorig jaar al lekker op dreef zagen tijdens Noorderslag, maar daarna was het hek van de dam. Er was toen al een single (First/Last) uitgebracht op het Kogar-label van Jan Kooi, connaisseur van frisse punk-, rammel- en garagerock-bandjes en tevens bekend van de platenzaak Elpee in de Oosterstraat in Groningen.

Het ging superhard met die band rond Niek Nellen, een zanger die geen instrument mag aanraken en er dus graag een schepje bovenop doet voor de meisjes. Want de meisjes, ja die lopen weg met Afterpartees. En de jongens ook en dat heeft dan weer met die powerpop te maken. Goeie liedjes, gouden refreinen en hooks. En uiteindelijk ook hits.

Begin dit jaar verscheen debuut Glitter Lizard bij Excelsior en dat is een plaat die niet genoeg heeft aan een draaibeurt, ook niet aan tien. Of eigenlijk ook wel, want het is een vrolijke ongecompliceerde boel en dat zet je met plezier nog een keer op. En nog een keer.

Natuurlijk waren ze ook bij Elpee zeer enthousiast over de band die boven kwam drijven dankzij drummer Roel van Traumahelikopter, dat ook een vliegende start kende dankzij die dekselse Jan Kooi. Hij schreef dit: “De wereld van een stel enthousiaste net twintigers, vertaald in pretentieloze liedjes met prachtige gitaarlijntjes, heerlijke refreintjes en gezongen door een zanger die net de juiste sfeer in de stem heeft. De live reputatie van Afterpartees is na Noorderslag inmiddels overal bekend. Mooi vinden wij dat ze ook begrijpen dat een live optreden en een plaat verschillende disciplines zijn, waardoor een sobere uitgeklede ballade als Stuck In The Nightshift perfect op de plaat past.”

Komt dat zien!

Afterpartees - Girls Like You

Girls Like You

Afterpartees - Candy Color Wearin'

Candy Color Wearin’

Afterpartees - Shake It Off

Shake It Off

Afterpartees - Shake It Off

Live

Deel dit bericht

FacebookTwitterMore...