Website: www.bintangs.nl
Speelt van: n.n.b.

Rock Op Brink wil jong en oud samenbrengen. Vorig jaar lieten New Adventures zien dat ze nog steeds een geweldige show kunnen neerzetten en dit jaar is het de beurt aan de Bintangs, één van de oudste bands van Nederland. Opgericht in 1961 toen het bestuur van Rock Op Brink nog met de respectievelijke vaders over de sloot sprong. Frank (bas, zang) en Arti Kraaijeveld (gitaar, zang) begonnen met een soort indorock, maar schakelden al snel over op een vuige vorm van rhythm & blues. Hoogovenrock, lazen we ergens.

En als je zo lang meedraait is het onvermijdelijk dat er wel eens een bezettingswisseling voorbijkomt. Bij de Bintangs was dat natuurlijk niet anders. Arti Kraaijeveld bijvoorbeeld hield het al in de jaren zeventig voor gezien. Zanger Gus Pleines bijvoorbeeld vertrok in 2004 en overleed in 2007. Frank Kraaijeveld is de constante factor en is er nog altijd bij. Anno 2015 wordt hij geflankeerd door de broers Gerben (drums) en Maarten Ibelings, die furore maakten in Bad To The Bone. Ook Dagomar Jansen is inmiddels volwaardig bandlid. Hij is de zoon van de allereerste Bintangs-drummer Jimmy Jansen en neemt slaggitaar, lapsteel en mondorgel voor zijn rekening.

De IJmonders kunnen bogen op een prachtige discografie, hoogtepunten noemen doen we niet al zou elke liefhebber eens naar hun werk van begin jaren zeventig moeten luisteren. Rock Op Brink maakt een diepe buiging voor Bintangs!

Bintangs - Travelling In The USA

Travelling In The USA

Bintangs - Ridin' on the L+N

Ridin’ on the L+N

Deel dit bericht

FacebookTwitterMore...