Speelt van: n.n.b.

Dichterbij een wildpark komen we dit jaar niet in Aa en Hunze. John Coffey uit Utrecht is de gedroomde afsluiter van Rock Op Brink 2015.

De beste harde band van Nederland, volgens OOR. En daar zijn wij het van harte mee eens. Ze zijn al bezig vanaf 2002, maar twee jaar geleden viel het kwartje en brak John Coffey zo links en rechts door. Goeie shows, 150 zelfs in dat jaar, een horde fanatieke fans van heb ik jou daar. “Schreeuwende menigtes en podiumbeveiligers in de hoogste staat van paraatheid vormde week in, week uit het toneel waarop John Coffey dienst deed”, lezen we in de meegeleverde bio. Screamo, metalpunk, hardcore. Dat zijn de vaatjes waar John Coffey uit tapt. The Shape of Punk To Come van Refused is de laatste jaren de standaard in het genre. Die band doet tegenwoordig ook weer wat, komt zelfs een nieuws plaat aan, maar die Zweden krijgen een hele kluif aan John Coffey. De gejaagdheid is gebleven, maar in 2015 deinst John Coffey niet terug voor melodie, lucht, een lager tempo. En ja, dan komt een band als Foo Fighters ineens in zicht. Grunge, iemand?
Vijf kerels sterk is John Coffey: David Achter De Molen (zang), Alfred van Luttikhuizen (guitar), Christoffer van Teijlingen (guitar), Richard van Luttikhuizen (bas) en Carsten Brunsveld (drums). En vernoemd naar die grote meneer uit de film The Green Mile (naar de boeken van Stephen King).

En dat wildpark? Ja, de plannen zijn er in Gasselte. Toekomstmuziek zeggen wij. Misschien is dat niet wat John Coffey maakt. Maar misschien ook wel en is The Great News niets minder dan de nieuwe standaard in de wereld van harde, opgefokte en melodieuze rock. En kijk eens naar die hoes van de laatste John Coffey: een fakking circusbeer op een bal. Precies, dichterbij een wildpark komen we dit jaar niet in Aa en Hunze.

Deel dit bericht

FacebookTwitterMore...