Website: www.paceshifters.com/
Speelt van: n.n.b.

Rock uit Wijhe, dat kan heel goed. Zeker als de band de goedkeuring kan wegdragen van Peter Pan Speedrock, dat vorig jaar Annen op z’n grondvesten deed trillen. PPS-gitarist Peter van Elderen ontfermde zich al vroeg over Paul en Seb Dokman, die sinds 2008 Paceshifters vormen. Aanvankelijk met drummer Koen Klarenbeek, maar sinds een paar jaar met Jesper Albers.

De band heeft inmiddels drie platen uitgebracht: One For The Road (2010), Home (2012) en Breach (2014). Aanvankelijk op de hardere labels Suburban en Sonic Rendezvous, maar Breach werd uitgebracht door Excelsior.

Dat laatste wil overigens niet zeggen dat Paceshifters is opgeschoven richting gitaarpop met een twist. Minder punk, meer rock. Dat zeker. De plaat werd uitstekend ontvangen. ”Breach is eerder het moment waarop het trio het talent indikt en samenperst tot een prachtige diamant aan indie, punk en noise rock. Een juweel waarmee de band kan gaan meedraaien in de eredivisie van de Nederlandse popmuziek”, schreef Tjeerd van Erve voor Nu.nl.
En ook KindaMuzik was onder de indruk, getuige de recensie van Niels Steeghs: “Het gruizige Breach raakt aan andere perioden uit de muziekgeschiedenis, niet in de laatste plaats aan de Amerikaanse grunge-golf van de negentiger jaren. En dat is allerminst vervelend. Daarmee laten ze de punkrock van vorige platen One for the Roaden Home wat meer achter zich.”

Paceshifters heeft een uitstekende festivalreputatie en stond al op Pinkpop, Zwarte Cross en Eurosonic. Rock Op Brink is proud to present Paceshifters!

PACESHIFTERS - Fields (Of Nothing)

Fields (Of Nothing)

PACESHIFTERS - Nothing You Can Do

Nothing You Can Do

PACESHIFTERS - Drone

Drone

Deel dit bericht

FacebookTwitterMore...