Website: www.themiseries.nl
Speelt van: n.n.b.

The Miseries is Tim Knol maar dan anders. Dan hebben we het maar gezegd, want singer-songwriter Tim Knol uit Hoorn is de blikvanger van deze garagerockband. Daarin vinden we ook Knol-drummer Kees Schaper en Erik Lensink. Gelijkgestemden die ook wel eens het gaspedaal willen intrappen. Vorig jaar sloot gitarist Melle Boersma zich ook aan bij The Miseries. Dat was ook wel nodig, want de band is ambitieus en wil meer, beter en verder.

Dat lukt ze goed want The Miseries hebben op deze maand (april 2015) hun debuutplaat uitgebracht op Excelsior. Geen lang uitgesponnen nummers, maar korte explosies waarin Knol zich van een heel andere kant laat zien dan het grote publiek van hem gewend is.

Bijvoorbeeld van zijn optredens in De Wereld Draait Door, maar ook van Opium TV of van zijn optredens in Café De Amer. Bij het verschijnen van single Misery hoorde 3voor12 van Knol dat het nummer is geïnspireerd door de documentaire Foute Vrienden. “Daarin worden vier Amsterdamse bloedgabbers twintig jaar gevolgd met een camera, er komt behoorlijk wat misère in voor. Je hoort in het begin van Misery ook Jantje van Amsterdam vloeken. We wilden een lijflied, dat is dit geworden.”

Moeten we nog zeggen dat Tim Knol een enorme muziekgek is die graag een blokje omfietst voor een goeie platenzaak of een obscuur plakje vinyl? Of dat Knol een voorkeur heeft voor lekkere biertjes?

Rock Op Brink ♥ The Miseries!

The Miseries - Skinflint

Skinflint

The Miseries - Misery

Misery

The Miseries - live @ Podium Asteriks

live @ Podium Asteriks

Deel dit bericht

FacebookTwitterMore...