Website: www.vanderbuyst.com/
Speelt van: n.n.b.

‘Heavy metal band Vanderbuyst stopt ermee”, lazen we eind vorig jaar op de site van 3Voor12. WTF?! Vanderbuyst, ja, dat was toch een band die we op het oog hadden voor de tweede editie van Rock Op Brink. Opluchting dus toen bleek dat de band in 2015 nog on the road is en dan de pijp aan Maarten geeft. “Er is geen reden voor drama. Na 400 shows in 21 landen, een EP en een 7 inch, denken we simpelweg dat het game over is”, schreven de bandleden op Facebook over hun split. Begrijpelijk, maar jammer.

Want neem bijvoorbeeld At The Crack Of Dawn, de vierde en tevens laatste plaat van Vanderbuyst. Die mag er zijn hoor. De slagroom op de taart voor Jochem Jonkman (zang, bas), Barry van Esbroek (drums) en gitarist Willem Verbuyst. Graag geziene gasten op podia en festivals. Ze speelden met Ozzy Osbourne, Mötley Crüe, Blue Öyster Cult, warmden het publiek op voor Judas Priest, Thin Lizzy en Steel Panther en gingen een maand op tour met Saxon.

En ja, als het dan toch in een hokje moet, wat zijn dat voor jongens en waar komen ze vandaan, dan laten we de band dat liever zelf doen. In maart schreven ze op Facebook: “Zo sprak Jochem eens met sappig Brabants accent het publiek aan. Dat Jochem uit Groningen komt, in Den Haag woont, in Delft oefent en verder geen hele reet met dat Brabant te maken heeft is dan even niet relevant. Als we de vakjes-fetisjisten hun gang lieten gaan dan kreeg je er een straatnaam bij ook. Desgelijks speelden we 70’s dan weer 80’s (glam)rock, heavy metal, rock’n’roll, hard ’n heavy, toch weer heavy metal… Het is net als met boerenstamppot, maak ‘em niet te ingewikkeld dan is ie het lekkerst: Dutch Hard Rock Assault dus.” Nou, dat!

VANDERBUYST - At The Crack Of Dawn

At The Crack Of Dawn

VANDERBUYST - Flying Dutchman

Flying Dutchman

VANDERBUYST - Rock Bottom

Rock Bottom

Deel dit bericht

FacebookTwitterMore...