Programma tweede editie bijna rond

Afterpartees, Bintangs, Miseries, Vanderbuyst en
Paceshifters op Rock Op Brink

ANNEN – Festival Rock Op Brink in Annen heeft het programma voor dit jaar zo goed als rond. Afterpartees, Bintangs, The Miseries (Tim Knol), Paceshifters en Vanderbuyst treden zaterdag 29 augustus op op de brink van Annen. Eerder werd al bekend dat The Gunshow uit Groningen het festival zal openen. De slotact volgt binnenkort.

Rock Op Brink kende vorig jaar een vliegende start met optredens van Peter Pan Speedrock, New Adventures, Dudettes, Shaking Godspeed en Black Bottle Riot. Met duizend bezoekers was de organisatie tevreden, maar de tweede editie moet het festival echt op de kaart gaan zetten bij de rockliefhebbers in Noord-Nederland.

Afterpartees uit Limburg was vorig jaar één van de revelaties in het Nederlandse clubcircuit. Dankzij een ijzersterke single, uitgebracht op het Kogar-label van Jan Kooi van platenzaak Elpee in Groningen en enthousiast ontvangen optredens op onder meer Noorderslag begon de powerpopformatie rond zanger Niek Nellen aan een niet te stuiten opmars. Begin dit jaar verscheen de goed ontvangen debuutplaat Glitter Lizard, waarvan de single Girls Like You veelvuldig te horen was op 3FM.

The Miseries is de garagerockband van singer-songwriter Tim Knol. Knol is zonder meer de blikvanger van de band, maar wie de countrysoul van Knol verwacht komt hier bedrogen uit, want The Miseries staan met beide benen stevig in de garagerock van de sixties. Puntige liedjes van hooguit twee minuten. Het titelloze debuutalbum van The Miseries is sinds deze week te koop. Single Skinflint werd vorig jaar al veel gedraaid op 3FM.

Bintangs is één van de oudste bands van Nederland. Van de in 1961 opgerichte band is alleen frontman Frank Kraaijeveld nog over, maar dat maakt de hoogovenrock van de IJmonders er niet minder authentiek op. Travellin’In The USA is de hit die de oudere rockers ongetwijfeld kennen. Met de gebroeders Ibelings die eerder furore maakten met Bad To The Bone en multi-instrumentalist Dagomar Jansen (zoon van de originele drummer van de band) is Bintangs nog lang niet versleten.

Paceshifters uit Overijssel tapt uit een ander vaatje, dat van de grunge waarmee begin jaren negentig bands als Nirvana, Soundgarden en Alice In Chains zo succesvol waren. Het drietal draait al een aantal jaren mee, maar pas met het vorig jaar verschenen Breach lijkt er pas echt schot in de zaak te komen voor de band rond de broers Dokman.

Vanderbuyst is de vaandeldrager van de Nederlandse hardrock. Nog heel even dan, want de band gaat ermee stoppen. Nog één keer trekt Vanderbuyst erop uit om oude tijden te laten herleven met hun Dutch Hard Rock Assault, zoals ze het zelf noemen.

Rock Op Brink legde eerder al The Gunshow uit Groningen vast. De band rond frontman Ronald Termaten stal op Valentijnsdag de harten van het publiek tijdens de bandbattle in Café De Grutter in Annen. The Gunshow speelt eigen werk en laat zich inspireren door bands als AC/DC, Guns ’n Roses en Airbourne.

Met deze zes bands is de line-up van de tweede editie van Rock Op Brink bijna compleet. Binnenkort maakt de organisatie de naam van de hoofdact bekend.

Tickets kosten 20 euro in de voorverkoop en 27,50 euro aan de dagkassa. De online voorverkoop begint zaterdag 4 april via rockopbrink.nl.