The Gunshow uit Groningen opent Rock Op Brink 2015

The Gunshow uit Groningen opent op zaterdag 29 augustus de tweede editie van Rock Op Brink in Annen. De vierkoppige gitaarband kreeg zaterdagavond de meeste stemmen van het publiek dat op Rock Op Brink – The Battle was afgekomen.

“We zijn heel blij met The Gunshow”, zegt voorzitter Jacob Supèr van Rock Op Brink. “We zijn als bestuur blij verrast door het niveau van de vijf bands van vanavond. Ze zouden in augustus allemaal zo het podium op kunnen. Maar goed, we hebben er bewust voor gekozen om talent een kans te geven en het publiek te laten bepalen welke van de vijf bands de openingsact zou worden.”
Supèr is tevreden over het verloop van de eerste battle. “Er hadden misschien wat meer mensen bij gekund, maar al met al was de sfeer fantastisch en hebben we vijf geweldige optredens gezien. Ik sluit niet uit dat we volgend jaar weer voor deze opzet kiezen. Dit smaakt absoluut naar meer.”
Vijf bands streden zaterdag om de eer in De Grutter.

Sheepskin Wolves

Sheepskin Wolves

Het spits werd afgebeten door Sheepskin Wolves, vier jonge kerels uit Veendam die met hun gitaarrock teruggrepen op die uit de jaren tachtig, maar ook de liefde voor bijvoorbeeld Pearl Jam niet onder stoelen of banken staken. Frontman Huub Kuiper stal deze Valentijnsavond vele harten, met name van de vrouwelijke fans in het publiek. “Op basis van uiterlijk mag deze band wel winnen”, was een veel gehoorde kreet. Maar toen moesten er nog vier bands komen.

Timbertoe

Timbertoe

Timbertoe, met muzikanten uit Assen en Friesland, tapte uit een heel ander vaatje. Experimentele rock met de nadruk op funk en metal, zoals Primus die maakte aan het begin van de jaren negentig. Aangejaagd door een bezeten drummer maakte Timbertoe meteen duidelijk niet voor de poedelprijs te zijn gekomen.

Vault Pack

Vault Pack

Vault Pack uit Groningen werd aanvankelijk geplaagd door materiaalpech van zanger/gitarist Ronald Nieuwenhuis, maar nadat de vier Stadjers zich daarvan hadden hersteld bleek hun wat rustigere alternatieve gitaarrock niet te misstaan tussen het veelal hardere werk van de concurrentie. De venijnige gitaarmotiefjes en uithalen van mede-frontman Igor Wijnker zorgden voor scherpe contrasten met de zanglijnen van Nieuwenhuis.

Winnetou

Winnetou

Voor Winnetou was het optreden in De Grutter een regelrechte comeback. Olaf Vos (zang, bas) en HK Blaettler (gitaar, zang) stonden vijfentwintig jaar geleden voor het laatst samen op een podium, maar zijn het afgelopen jaar met veel plezier de oefenruimte ingedoken om oud en nieuw materiaal in te studeren. Aaierbaal, de novelty-hit van Vos eerder dit jaar op internet, werd niet gespeeld in De Grutter, maar het trio (in pak!) maakte veel indruk met hun ongecompliceerde punkrock, afwisselend gezongen in het Engels en het Gronings.

The Gunshow

The Gunshow

The Gunshow won echter de harten van de meeste bezoekers. Van meet af aan betrok frontman Ronald Termaten (zang, gitaar) het publiek bij het optreden. Zoals beloofd kwamen de Stadjers met een miniset vol verwijzingen naar AC/DC, Guns ’n Roses en Airbourne op de proppen. Drie nummers vol gas dankzij een woest voortmeppende Dik Trom die de rest van de band flink de sporen gaf. Puik optreden.
Tegen twaalven mocht het publiek joelend en klappend de winnaar aanwijzen. The Gunshow won met overmacht.

Rock Op Brink 2015 wordt gehouden op zaterdag 29 augustus. De organisatie maakt binnenkort het programma bekend. Meer informatie via rockopbrink.nl, Facebook en Twitter (@rockopbrink).